skip to Main Content

Flexibel en gevarieerd. Trainingen op maat voor het beste resultaat

Trainingen op het gebied van management, communicatie, adviseren en persoonlijke effectiviteit maak ik graag op maat. De basis vanuit de theorie is er, de uitvoering moet passen bij jouw bedrijf en jouw mensen. Daarom is het elke keer toch weer een beetje anders.

Een greep uit de mogelijkheden:

 • Persoonlijke effectiviteit – versteviging van jezelf en je vaardigheden
 • Verandermanagement – doe het zelf
 • Communicatie – van feedback tot vragen stellen en omgaan met emoties
 • Management Development – van aansturen tot leiderschap
 • Beïnvloeden – ook jij kunt bereiken wat je wilt
 • Adviesgesprekken – maak de connectie

“Dankzij” COVID-19 heb ik me met een paar collega’s ook ontwikkeld op het gebied van online trainingen en hebben we een ijzersterk assortiment trainingen gemaakt dat we via alle bekende video conferencing kanalen kunnen verzorgen. Meer informatie op www.mv-training.nl/online-trainingen

Een paar voorbeelden van de trainingen die ik het afgelopen jaar heb ontwikkeld en verzorgd:

 • Lead Training voor Engineers bij High Tech bedrijf Demcon: de Lead Engineers leren in dit blended traject (training, coaching, project on the job) om leiding te geven, te beïnvloeden, effectiever te communiceren en verwachtingen te managen. Het levert hen persoonlijke groei op en het bedrijf profiteert van hun betrokken en krachtige inzet.
 • Facilitator training voor de Rabobank: 10 facilitators hebben de fijne kneepjes van het vak geleerd. Door ieder vanuit zijn of haar persoonlijke stijl te laten groeien, aan te vullen met werkvormen en creatieve ideeën, kunnen zij nu iedere bijeenkomst of teamsessie begeleiden. Daardoor heeft het bedrijf een enorme besparing kunnen doorvoeren; zij hoeven geen externe facilitators meer in te huren.
 • Wendbaarheidstraining en Commerciële Gesprekken voor Yacht Interim Professionals: persoonlijke effectiviteit, communicatie en flexibiliteit zijn de kernbegrippen van deze trainingen. In de summercourses van Yacht hebben wij honderden interim professionals door het hele land geleerd om dicht bij zichzelf te blijven, maar ook effectief te reageren op de veranderende arbeidsmarkt.
 • Presentatietrainingen voor verschillende bedrijven.
 • Leiderschapstrajecten voor verschillende (vooral technisch georiënteerde) bedrijven.
 • Persoonlijke effectiviteitstrajecten voor verschillende bedrijven.

Reactie van een deelnemer:
“Bij het bedrijf waar ik als HR Officer werkzaam ben, heeft Annerieke gedurende 1½ jaar een ‘Leadership development’ traject begeleid. Hieraan namen 9 managers deel, waaronder ik zelf. Tijdens de gezamenlijke sessies heb ik haar vakbekwaamheid als trainer en coach ervaren. Ze had een helder zicht op de psychologische processen binnen onze groep. Met alertheid en geduld stelde ze ons constructief kritische vragen. Ze zorgde ervoor dat de sfeer goed bleef, maar kon ook confronterend zijn als de situatie daarom vroeg. Soms concreet aanwijzingen gevend, andere keren ons de ruimte gevend om zelf na te denken. In haar rol van trainer/coach had ze een goede balans gevonden tussen betrokkenheid en afstand.

Daarnaast waren er ook individuele coachingsgesprekken met Annerieke. Door de vragen die ze me stelde tijdens zo’n gesprek en de spiegel die ze me voor hield, ben ik me bewuster geworden van mijn eigen manier van handelen en communiceren. Ze heeft me geholpen handvatten te vinden om die manieren effectiever in te zetten voor de rol die ik heb binnen onze organisatie.”

Marijke, HR bij een hightech bedrijf

Ruijter Company

Iets te leren?

Een intake is gratis. Neem contact met me op om te onderzoeken wat ik voor je kan doen.

Back To Top